Épületszerkezeti leírás

Tartószerkezet (falak, pillérek, födémek):

Az épület pillérvázas kialakítású, amelynek közepén a liftakna és a lépcsőházi mag található. A pinceszinten vízzáró 30 cm vastag vasbeton külső falak készülnek, valamint innen indulnak el a liftakna 15 cm vastag vasbeton falai.

A felmenő szerkezet teherhordó pillérei: 25×25 cm vasbeton pillérek.

A liftakna és a lépcsőházi fal: 15 cm vastag vasbeton falszerkezet.

A födémszerkezet: 23 cm vastag monolit vasbeton födém, melynek az alsó síkján kerülnek elhelyezésre a mennyezet fűtő-hűtő vezetékek. Az erkélylemezek (Schöck) hőhídmegszakítókkal lesznek kialakítva.

A kiváltók: szintén monolit vasbeton szerkezetűek födémmel egybeépítve kerülnek kialakításra.

Külső kitöltő falazat, lakáselválasztó falak, válaszfalak:

A külső kitöltő falszerkezet Porotherm 30NF tégla falazóblokkból készül. A fal külső oldalán 10 cm vastag GRAFIT hőszigetelő rendszer lesz, a fal belső oldala BAUMIT MPI25 gépivakolattal lesz vakolva. A lakások közötti elválasztófal SILKA mészhomoktégla falazóelemből készül, aminek paraméterei megfelelnek az előírt akusztikai követelményeknek.

A felszálló gépészeti akna falai Porotherm 10 cm vastag téglából lesznek kialakítva.

A lakáson belüli válaszfalak: Porotherm 10 cm vastag válaszfal.

Külső homlokzatképzés:

A külső hőszigetelt homlokzat külső felületképzését a középszemcsés vékonyvakolati réteg biztosítja (tört fehér színben), valamint a közép tagozatos homlokzati elem szerelt fahatású nem éghető burkolattal készül.

Belső közösségi terek:

A belső közösségi közlekedők és a lépcsőház padlóburkolata természetes mészkő burkolattal készül. A főbejárati előtérnél a falak is mészkő burkolatot kapnak. A főbejárati ajtók nagy igénybevételnek megfelelő alumínium kétszárnyú ajtószerkezet biztonsági üveggel. A lift  belső kialakítása rozsdamentes acél burkolattal és részben tükör felülettel készül.

LIFT

Az épületben elhelyezésre kerül 3 db panorámaüvegezésű KONE EcoSpace személylift.

Az Azúr Port Apartman kivitelezője