Gépészeti kialakítás

Fűtés és meleg víz készítése:

A fűtés és a melegvíz-készítés energiaigényét 100%-ban megújuló energiaforrásból biztosítjuk. A pinceszinti hőközpontban  gépészeti tervek alapján fúrt geoszondájú hőszivattyúk lesznek elhelyezve, kaszkád rendszerbe kötve, A megújuló energián alapuló hőforrások kiszolgálják a lakások fűtés-hűtési igényét és a használati melegvíz-termelés energia igényét. A melegvíz-termelés és tárolás a hőközpontban elhelyezett indirekt fűtésű melegvíz-tartállyal történik.

A lakásokba mind a fűtési-hűtési, mind a használati meleg víz a hőközpontból felszálló vezetékeken keresztül keringető szivattyú alkalmazásával jut el. A lakásokban jelentkező fűtési-hűtési energia hőmennyiségmérőkön keresztül lesz mérve, ez leolvasható a lakásokban illetve a hőközpontban elhelyezett vezérlőegységben. A hidegvíz és melegvíz fogyasztás mérése egyedi mérőórákkal biztosított. A mérőórák a lakásokban találhatók, de maga a leolvasás digitális műszerrel rádiófrekvenciás módon a hőközpontban történik.

A megújuló energián alapuló hőszivattyús rendszer téli üzemben fűtési, nyári üzemben hűtési üzemmódot lát el, így nincs szükség a lakásokban split klíma vagy Fan-Coil berendezések beépítésére.

A lakásokban korszerű, felületfűtési-hűtési rendszereket alakítunk ki. A helyiségekben padló és mennyezet fűtés biztosítja a megfelelő komfortérzetet. Minden lakás egy önálló osztó-gyűjtő berendezéssel rendelkezik, amelyről a padlóba vagy a mennyezetbe épített fűtési-hűtési körök az energiát kapják. Az osztó, és a helyiségekben elhelyezett digitális termosztátok segítségével minden helyiségben a kívánt hőmérséklet egyedileg állítható, így nagymértékű energia-megtakarítást tesz lehetővé. A fürdőszobákban a komfortérzet növelése céljából 600x1200mm-es törölközőszárító radiátorokat is elhelyezünk.

Víz – csatorna – szaniter:

A lakásokban egyedi vízbekötés és vízóra kerül elhelyezésre.

A fürdőszobákban és WC-ben ügyfeleink által válaszható szaniter termékek kerülnek beépítésre.

A mosógép számára csatlakozás kerül kialakításra HL 406 mosógép csatlakozó egységgel.

Konyhai előkészítések mosogatógép, valamint kéttálcás mosogató részére.

Lakói igény esetén az alábbi szaniter költségeket vállalja a beruházó:

  • mosdó + szifontakaró 30.000 Ft. bruttó értékben
  • mosdó csaptelep 30.000 Ft. bruttó értékben
  • kád 60.000Ft. bruttó értékben
  • WC: beépített tartályos – alapfelszereltség
  • kézmosó + csaptelep 30.000Ft. bruttó értékben – külön mosdó esetén
  • zuhany csaptelep 30.000Ft bruttó értékben
  • zuhany kabin + tálca: 200.000.- Ft. bruttó értékben

Az egyes szaniterek mennyisége a lakás kialakítása alapján történik

Szellőzés – légkondicionáló:

A fürdőket és a WC-ket mesterséges elszívással tervezzük, valamint a konyhai kamraszekrények részére szintén elszívás készül. A szellőző ventilátorok a falon lesznek elhelyezve és maguk a szellőző csövek a tető fölé lesznek kivezetve. A fürdő és WC elszívás külön gyűjtőrendszerben lehetséges (a WC kagyló elszívás is biztosított), míg a kamraszekrény elszívását egyedileg lakásonként tervezzük.

Az Azúr Port Apartmanház kivitelezője